30.10.12

El independentismo siciliano recupera la bandera de las cuatro barrasLos independentistas sicilianos, que actualmente no tienen representación parlamentaria, vuelven a sacar a las calles la bandera creada por el Movimiento Independentista Siciliano en 1943, y que está basada en la cuatribarrada del Reino de Aragón, al que la isla perteneció entre 1282 y 1714. La enseña siciliana se diferencia por un cantón azul con el emblema de la Trinacria, una cabeza de Medusa rodeada por tres piernas, tres alas y tres espigas de trigo. Este mismo emblema figura en la bandera oficial de la isla, dividida diagonalmente de amarillo y rojo.


L'independentisme sicilià recupera la bandera amb les quatre barres
La va dissenyar el Moviment Independentista Sicilià (MIS), fundat el 1943

Els independentistes sicilians, encara extraparlamentaris, tornen a treure al carrer les banderes basades en les quatre barres. És una bandera que va dissenyar el Moviment Independentista Sicilià (MIS) en un primer període d'activitat, entre el 1943 i el 1947, i que va recuperar quan va renéixer, el 2004.

El Regne de Sicília va formar part dels territoris de la Corona d'Aragó entre el 1282 i el 1714. Per aquesta raó el MIS, que va néixer com a reacció a l'ocupació aliada de l'illa el 1943, va adoptar les quatre barres a l'hora de dissenyar la bandera independentista.

La bandera actual de Sicília és formada per dos triangles, groc i vermell, que representen les ciutats de Palerm i de Corleone. Al mig hi ha tres cames flexionades, que simbolitzen la forma de l'illa, i al centre hi ha la cara de la Medusa mitològica amb ales i tres espigues de blat, signe de prosperitat i de fertilitat. Les tres cames i la Medusa figuren en la bandera independentista, sobre un requadre blau a l'angle superior esquerre de les quatre barres.


Vilaweb (imagen: Wikipedia)

No hay comentarios: